VSV

 

 

Az AUDION VSV vákuum és védőgáz csomagológépe a legnagyobb és nehéz csomagegységek zárására kifejlesztett változat. A hegesztőfej felszerelése lehetővé teszi, hogy különböző nagyságú csomagegységeket (zsákokat) lehessen könnyen hegeszteni. A gép használatát könnyíti, hogy standard kilenc különféle módozatú beállítás került beépítve. Az önálló egységként kialakított kezelő egységen beállítható a vákuum, gáz, hegesztés és visszahűtés paraméterei. Ez lehetővé teszi, hogy egyszerre többféle méretű, hosszúságú csomagot (zsákot) zárjunk egymás után minden gond nélkül.

 

Ha kisebb csomagméreteink is vannak görgős szállítószalag is telepíthetünk a hegesztőpofa alá, amely futószalagként segíti és teszi kényelmessé a nagy sorozatú darabszám egyszerű és gyors gáz/vákuum/hegesztés zárást..

 

A VSV rozsdamentes acélból készült. Biztonsági rendszerként a kezelő kétgombos biztonsági kapcsolóval indíthatja a gépet, egyéb rendellenesség esetén a biztonsági gomb lábbal, történő lenyomásával állíthatja le a gépet a munkafolyamat közben.

 

Két nagyon hasznos standard szerelvénnyel került kivitelezésre a gép. A vákuumozás alatt felszívott nedvesség gyűjtő illetve CIP képesség. A víz elevezető egy kondenzátor segítségével gyűjti be a felesleges nedvességet, amit a tasakból/zsákból szív ki a vákuum pumpa. Ennek az előnyét a nagy nedvességtartalmú termékek esetében érdemes kihasználni, mint a húsok, halak, zöldségek. A CIP segítségével a vákuum pipát tisztíthatjuk forró vízzel a csomagolás befejeztével.

 

Csomagolóanyagok :

 

Minden hővel hegeszthető fólia típus alkalmas beleértve a laminált fóliákat is PP, Polyamid, Steril fóliák, ALU/Paper és ezek változatai.

 

A VSV napi működtetése nem sokban tér el az AUDION ELEKTRO hasonló gépeitől. A terméket helyezzük a tasakba/zsákba, és a tasak száját helyezzük a hegesztőpofák közé. A zsák száját a kifeszítőhöz helyezzük. Az ikergombok lenyomásával a hegesztőfej leereszkedik aktivizálja a hegesztőpofák zárását, vákuumozást, beállított gázkeverék a gázvezető csonkon keresztül történő beáramlását, hegesztést. A teljes folyamat befejeztével a hegesztőpofák visszahűlnek, a pofák automatikusan nyílnak ki a hegesztőfej felemelkedik a lezárt csomagegységet elvehetjük a géptől. Vagy a továbbhordó szalagon engedheti tovább a lezárt egységet. A kezelő addig a következő csomag előkészítését végezheti, illetve helyezheti fel azt a gép kifeszítő karjára. A gép teljes egészében rozsdamentes acélból készült. Az elektromos rendszerek szigetelése az IP 65 követelmények szerint beépítettek.

 

Standard szerelvények :

  • önálló vezérlő állván
  • Venturi vákuum pumpa
  • Ikergombos kézi vezérlő
  • Légszűrő
  • Vákuum filter
  • Víz elvezető rendszer
  • Öblítő cirkulátor
  • Pneumatikus tasak/zsák száj tartó
  • Vészkapcsoló
  • 5 mm hegesztési szélesség

 

Opció :

 

- 3 mm vagy 8 mm hegesztési szélesség

 

 

Technikai adatok VSV 475 VSV 750 VSV 1000
Venturi pumpa telj. 30 m3/h    
Hegesztési szélesség 5mm 5mm 5mm
Fólia vastagság Max. 2 x 0,2 mm Max. 2 x 0,2 mm Max. 2 x 0,2 mm
Hegesztési hossz 475 mm 750 mm 1000 mm
Áram/feszültség 230 V / 50-60 Hz 230 V / 50-60 Hz 230 V / 50-60 Hz
Teljesítmény 3300 W 3000 W 2400 W
Kompresszor / min 7 bar 7 bar 7 bar
Súly 310 Kg 320 Kg 330 Kg